Peđa Raimović muzičko znanje prenosi i na svog sina!

Šer “Energy benda” Predrag Peđa Raimović ponosan je na svoju muzičku karijeru, ali i na svoju profesorsku karijeru. On znanje prenosi na mlade na “Acordion online acadamy”.
Raimović je nedavno velikom internacionalnom takmičenju ,,Accordiomania” u Plevenu u Bugarskoj zajedno sa svojim učenikom Kevinom osvojio simpatije i pozitivne kritike eminentnog žirija i osvojio laskavu nagradu Grand Prix.


– Ovo je za mene novo iskustvo da se pojavim kao mentor. Rad sa decom i svima onima koji žele da ulažu u sebe i svoje veštine sviranja ovog predivnog instumenta (harmonike) za mene je poseban stimulans i vetar u leđa. Izuzetno sam srećan zbog nagrade jer kao mentor koji je dobio satisfakciju od zaista velikih imena koja su ocenjivala nastup mog đaka za mene ima posebnu važnost i priznanje. Ubeđen sam da će akademija imati još dosta dobrih učenika koji će imati mnogo toga da pokažu na takmičenjima, a meni kao profesoru to će biti još jedan izazov da i dalje radim na sebi i prenosim svoje znanje na one koji žele da se usavršavaju, a pod tim mislim i na svog sina naslednika koji je već pokazao izuzetne rezultate na mnogim takmičenjima, jer muzika je bezgranična nauka i tu nema prestanka u učenju, učiš se dok si živ – naglasio je Raimović.

Predrag Raimović je rođen 28.05.1981. Kako potiče iz muzičke porodice, pored oca harmonikaša, velika ljubav prema harmonici i neverovatan dar odmah su počeli da se ispoljavaju. Od ranog detinjstva prepuštao se muzici i muzičkom stvaralaštvu tragajući za svojim ličnim stilom. Završio je nižu, a kasnije i srednju muzičku školu u Vranju u klasi profesora Jaška Ramića, kome je Raimović izuzetno zahvalan na svemu .Svestranu ljubav prema muzici ispoljio je u istraživanju i proučavanju svih muzičkih žanrova, ali je kasnije interesovanje usmerio na raznovrsnost i bogatstvo balkanske muzike .U njegovoj interpretaciji pesme sa orkestrom njegova harmonika jeste dominantan instrument, ali ostali instrumenti nisu samo pratnja harmonici već oni sa njom razgovaraju i natpevavaju se. Upravo zato njegov orkestar “Energy bend” Vranje već godinama važi za jedan od naših najboljih i najtraženijih orkestara. Reč je o umetniku neprocenjljive muzikalnosti, poseduje izvanrednu tehniku i prefinjeni senzibilitet muziciranja, što je razlog da se njegov muzički domet stavlja na sam vrh piramide umetnosti. Peđa je poznat među harmonikašima kao sjajan instrumentalista koji izvanredno svira “rumunjeze” (rumunsku narodnu muziku) i koji vrlo uspešno svira “bugarice”, makedonske pesme, sevdah, romsku, a ume lepo i široko da veze raspevanim šumadijskim stilom. Neobično je to što on često eksperimentiše sa svojim instrumentom. Ono što se malo zna o Peđi jeste to da je uvršten u prestižnu enciklopediju virtuoza na harmonici. Izdavači enciklopedije su magazin Tajm Skver Press i Američka federacija muzičara, pevača i umetnika. Proglašen je za najboljeg harmonikaša Istočne Evrope. Jednostavno – svetski priznat i poznat u svetu harmonike. Od prošle godine počeo je sa radom na jedinstvenoj “Accordion online academy”, prihvativši poziv uvaženog direktora i profesora Bratislava Manasijevića iz SAD. Na akademiji rade svi naši eminentni i priznati ljudi iz sveta harmonike i svakom učeniku se pridaje posebna pažnja shodno nivou, umeću i volji za napredovanjem.

The post Peđa Raimović muzičko znanje prenosi i na svog sina! first appeared on Nema zabranjenih!.

Facebook Comments

Previous Article
Next Article